Virtuaalisesti tulevaisuutta

Vasco da Cama ostoskeskus ja Oriente rautatieasema Lissabon tänään.  Joskus se on ollut vasta hahmotelma arkkitehdin pöydällä.

 

Tulevan tilan suunnittelu on useiden osallisten yhteinen tuotos.  Suunnittelun ja toteutuksen aikana tehdään valintoja ja valinnoista tehdään päätöksiä.  Lopputulos muodostuu näiden valintojen lopputulemana.  Prosessissa päätösvaltaa saaneet tekevät valintapäätöksiä kohdista, jotka tulevat valittaviksi eri suunnittelijoiden esittäminä vaihtoehtoina.  Julkisissa kohteissa on suuri joukko osallisia ja valintapäätöksiä tehdään tuhansia, kymmeniä tuhansia.

Virtuualimaailma mahdollistaa ensin rakentamisen tietokoneen sisällä.  Sitä visualisoimalla ja kokemalla pystytään tuottamaan parempaa rakennettua ympäristöä.   Ratkaisuja kehitetään ja virheitä korjataan vuorovaikutuksessa rakennuksen käyttäjien kanssa.   Se on halvempaa virtuaalitodellisuudessa kuin lopullisilla rakennusaineilla todellisuudessa.   Koe tuleva todellisuus jo tänään virtuaalisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *